Betere Productreviews-3 (De laatste...?)

Door Pjerry op maandag 11 januari 2010 23:45 - Reacties (7)
Categorie: Productreviews, Views: 3.639

De laatste ?
Zoals bij de meesten wel bekend is willen wij het schrijven van een goede review binnen T.Net promoten.
Daarom lopen wij al tijden te spelen met het idee hoe wij nu het beste onze (en jullie) ideeën onder de aandacht kunnen brengen.

In eerste instantie zijn we begonnen met het inventariseren van onze ideeën en de opmerkingen die daarop gegeven werden. Ook keken we goed rond op T.Net wat al bekend was en/of gepubliceerd werd.
Dat alles waren we in een vrij lijvige "handleiding" aan het gieten.

Dit proces ging te langzaam. We stoeiden ook met de vraag op welk moment je zo’n document wereldkundig moest maken. Al met al kwamen we tot de conclusie dat we niet op de juiste weg zaten, we moesten een snellere manier vinden.

Het idee werd geboren om het via blogs in hapklare brokjes te presenteren. Elke keer een ander onderwerp. De resultaten daarvan wilden we dan in het grote document verwerken.

De resultaten van deze aanpak leverde een nogal dualistisch gevoel op (in ieder geval bij mij). Enerzijds vonden we de views en aantal reacties nogal tegenvallen; anderzijds kregen we wel input om verder te kunnen schrijven.
De vraag rees wederom zitten we wel op de goede weg?
Nou, daar was eigenlijk maar op één manier om dit uit te vinden: een poll……
De poll
De poll is ondertussen gepubliceerd en heeft de nodige reacties opgeleverd. Vandaar ook het kopje "De laatste". We verlaten hiermee definitief de weg om via blogs te werken.

T.Net heeft ons in de persoon van Floppus te kennen gegeven dat T.Net het een mooi initiatief vindt, maar tegelijk heeft hij gezegd dat de inhoud van de handleiding bepalend gaat worden en niet de uitslag van de poll.
Ook zou T.Net graag zien dat er een levend document in het topic terecht komt, zodat er optimaal geanticipeerd kan worden op de inhoud.
Uitvoering opdracht
Met deze "opdracht" als huiswerk zijn we weer in conclaaf gegaan, van hoe we dit nu het beste kunnen verwezenlijken. Dit heeft dit weekend de nodige DM-metjes opgeleverd.

Ondertussen heeft Megaflix zich bij ons aangesloten en heeft Regeneration toegezegd te helpen als we hem nodig hebben. We hebben nu dus behoorlijk wat power achter de hand. Waarbij ook een aantal leuke ideeën naar voren zijn gekomen.

Op share-docs zijn we nu in hoog tempo een publiceerbare versie van een draft aan het maken. Dit document zal levend worden, d.w.z. niet alle hoofdstukken en paragrafen zullen in eerste instantie ingevuld zijn.
Op het moment dat we het een werkbaar iets vinden gaan we het posten in onze topic. Vanaf dat moment kunnen we er met z’n allen op schieten, hoewel complimenteren mag ook :P .
Wat gaan we nu met zijn allen doen
Juist ja, als een trein naar "POLL: Handleiding product review schrijven" en eerst de poll invullen natuurlijk (voor wat het waard is, na de woorden van Floppus).
Daarna al wat commentaar posten in het topic, zodat er wat leven in de brouwerij komt en vervolgens goed in de gaten houden wanneer de eerste draft versie van de handleiding on-line komt.
Nu heb je nog invloed, zo meteen als de handleiding klaar is (en hopelijk goedgekeurd), heb je geen invloed meer, dan zullen we het daar als tweakers voorlopig mee moeten doen.

Volgende: Betere productreviews-4 (De allerlaatste?) 01-'10 Betere productreviews-4 (De allerlaatste?)
Volgende: Betere Productreviews-2 (De samenvatting) 01-'10 Betere Productreviews-2 (De samenvatting)

Reacties


Door Tweakers user Wiethoofd, maandag 11 januari 2010 23:49

Nu heb je nog invloed, zo meteen als de handleiding klaar is (en hopelijk goedgekeurd), heb je geen invloed meer, dan zullen we het daar als tweakers voorlopig mee moeten doen.
Niet per definitie waar, maar de inhoud staat inderdaad zo goed als vast en zal alleen bijgewerkt worden als er fouten instaan :>

Door Tweakers user Pjerry, maandag 11 januari 2010 23:50

OK, bijna waar dan.... :P

Door Tweakers user Rupie, dinsdag 12 januari 2010 08:27

Goed initiatief, het is altijd prettig als je opzoek bent naar info over een product en je komt een review van Wiethoofd, Pjerry of TERW_DAN ofzo tegen, dan weet je tenminste waar je aan toe bent ;) Er zouden meer mensen moeten zijn die streven naar een gemiddelde van minimaal 4 sterren. Als je een beetje tijd besteed aan een review kan je er heel wat mensen blij mee maken.

Of een handleiding zin heeft weet ik overigens niet, mensen met pc problemen die op GoT terecht komen hebben al moeite om de hangen en opstarttroubleshooter te vinden, waarom zouden mensen die een productreview schrijven dan eerst opzoek gaan naar een handleiding? En daarnaast, als ik een nieuwe tv koop of iets ga ik ook niet het boekje lezen, die komt er pas bij als ik er echt niet meer uit kom. Wellicht dat het wel een goed idee zou zijn om zaken als de lightbox en de ubb codes nog duidelijk onder de aandacht brengen. Ik maak pas sinds mijn laatste review gebruik van de lightbox omdat ik er toen door Megaflix op gewezen werd.

Feit blijft wel dat het een goed initiatief is, hoe beter de kwaliteit van een review is hoe meer mensen er wat aan hebben!

Door Tweakers user Pjerry, dinsdag 12 januari 2010 09:03

Wat we eigenlijk ook het liefste willen, is dat als je een review gaat schrijven je op je scherm (ergens....) een link krijgt aangeboden naar de handleiding.

Op het moment dat je dan vast zit met iets, bijv. hoe moet het plaatje erin, hoe moet ik een tabel maken, enz. Dan kun je even te raden gaan in de handleiding (en dan maar hopen dat het er in staat :P ).

Misschien dat je bekend bent met de benchbakker van Terw_Dan. MegaFlix is die onder handen aan het nemen om hem nog mooier te maken. Ook dat nemen we op in de handleiding, evenals je genoemde lightbox. Met de handleiding in de hand kun je dan prachtige "lightshows" maken, maar ook mooie tabellen genereren met allerhanden staafdiagrammen.

Je kunt de handleiding dus op verschillende manieren gebruiken:
  • Hoe schrijf ik een simpele review
  • Hoe schrijf ik een geavanceerde review
  • Welke tools zijn er
  • en last but not least als naslagwerk
Vanuit deze invalshoeken moet je m.i. de handleding bekijken.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 januari 2010 18:22]


Door Tweakers user Rupie, dinsdag 12 januari 2010 09:18

Wat we eigenlijk ook het liefste willen, is dat als je een review gaat schrijven je op je scherm (ergens....) een link krijgt aangeboden naar de handleiding.
Ik schrijf mijn reviews meestal in Word dus dan is het alleen nog wachten op een werkbalk die je kunt toevoegen om de juiste tags overal vast in te voegen ;)

Maar helder verhaal verder, heb nav de lightbox al eens zitten kijken naar de features en dergelijke die Wiethoofd ooit uit de doeken heeft gedaan op zijn blog. Zitten best handige dingen tussen die veel te weinig gebruikt worden. Inderdaad een goede zaak om die bekender te maken, al is het alleen maar door dit soort initiatieven ;) Ik zal de handleiding tzt zeker een keertje doorbladeren!

Door Tweakers user apollo13, dinsdag 12 januari 2010 13:06

Heb zelf ook maar even gestemd. Wat ik het liefst zou zien, is een kort en krachtige handleiding met daarin verwijzingen/links naar een uitgebreidere versie van het onderwerp, dat in de korte handleiding staat. Op deze manier kan je beide "kampen" voorzien van de door hun gewenste info. Suc6 met de uitvoering van jullie plannen folks.

Door Tweakers user Pjerry, dinsdag 12 januari 2010 18:28

Kort en krachtig gaat nog wel een probleem vormen; er zijn immers zoveel zaken te beschrijven die nauwelijks aandacht krijgen hier op T.Net, dat krachtig wel mogelijk is, maar kort toch wel een beetje een probleem vormt (vrees ik).

In de handleiding bouwen we jouw idee wel een beetje in. We beschrijven hoe je een relatief simpele review kunt maken. Voor de meer geïnteresseerden zijn er dan ook nog advanced zaken waar zij naar kunnen kijken. Het zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn om dat via links te gaan regelen, dus we zullen dat goed aan moeten geven in onze inhoudsopgave.

Als iedereen zich aan de "simpele" versie zou houden, zijn we er van overtuigd dat dat minstens een 3 sterren review op gaat leveren. Kun je je het voorstellen alleen maar 3+ sterren reviews op T.Net.... Zouden we toch allemaal spekkoper zijn, niet dan? Maar eerlijk gezegd vrees ik dat een aantal mensen nooit naar de handleiding zal kijken en toch reviews blijven produceren van 10 regels of daaromtrend. Overigens moet daar ook ruimte voor zijn......... ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 januari 2010 18:31]


Reageren is niet meer mogelijk